Catering Hub i media
Konseptet til Catering Hub er å skape ein ny modell for sysselsetting og ein arena for læring, deling av kunnskap og sosial berekraft.

Fra desember 9-12 var en del av Catering Hubs teamet på julemarkedet.
Ses videoen her
En fin utfordring
"Elevene har også mulighet til å kjøpe mat i kantina denne uka. Catering Hub er på besøk, og byr på flere eksotiske smaker."
"Berg er strålende fornøyd med at Catering Hub er på besøk i kantina.
– Samarbeidet med Catering Hub har vært kjempepositivt, sier Berg."
Les hele saken (+)
Etableringa av ei ny bedrift i Molde skal komme gründarar over heile Møre og Romsdal til gode.
"Arbeidsløysa blant grupper av innvandrarar er høg i Noreg, og vi ser at gruppa systematisk fell mellom to stolar i møte med norske system. Det er eit kjent problem som treng ei innovativ løysning. For mange er gründerskap løysninga på problemet, og derfor er Catering Hub sitt samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune og hoppid.no avgjerande, seier prosjektkoordinatorane".
"Konseptet til Catering Hub er å skape ein ny modell for sysselsetting og ein arena for læring, deling av kunnskap og sosial berekraft".
Med Catering Hub får kundar i Molde tilbod om internasjonal mat – og invandrarkvinner starthjelp med eigne matbedrifter.
"Mat er ein bransje som er populær blant innvandararkvinner, som vi særleg ønsker å prioritere. Målet er at dei på sikt skal skape eigne varige bedrifter og arbeidsplassar. Catering Hub er eit steg på vegen, ein treningsarena der ein kan prøve ut og få kunnskap, seier prosjektkoordinatorane Anita Zizzari og Miranda Ørke".
"Det er viktig å finne fram til forretningsmodellar som passar. Vi fann at ein kombinasjon av teori, praksis og bransjekunnskap fungerer".
Les hele saken (+)
NRK nyhet, Møre og Romsdal
Se innslaget (nr. 6)
Catering Hub er et visjonært og fremtidsrettet prosjekt i regi av Molde kommune v/Flyktningtjenesten med ambisjoner om sysselsetting av gründere med flyktnings- og innvandrerbakgrunn.
Pilotprosjektet Catering-hub har gitt 12 innvandrere muligheten til å starte matvirksomhet – og innbyggerne i byen muligheten til å få inspirerende og flerkulturelle matopplevelser. Ikke minst har prosjektlederne fått erfaringer som er gull verdt.
Anita Zizzari og Miranda Ørke er idéhavere, initiativtakere, pådrivere og prosjektledere for Catering Hub. De jobber som programveiledere i avdelinga Kvalifisering og Integrering i Flyktningtjenesten.
Catering Hub er et tilbud der flyktninger får opplæring og veiledning i mathåndtering, entreprenørskap, regler og retningslinjer, bedriftsøkonomi, markedsføring og kundebehandling. Resultatet er et sted de kan lage, selge og markedsføre maten sin.
De har tolv deltakere, fordelt på ni team.
Kombinerer teori og praksis
Ideen til Catering Hub kom etter tilbakemeldinger og evaluering fra et tidligere prosjekt; «Inspiring StartUps».
– Inspiring StartUps var et prosjekt for å teste et entreprenørskapsløp for migranter. Der lærte vi at vi måtte kombinere teori med praksis, og finne løsninger for å redusere oppstartsrisiko til gründere med lite tilgang til kapital. Fordi vi hadde kjennskap til målgruppa, visste vi at flere var interessert i matbransjen, derav Catering Hub, forteller Anita og Miranda.
Fra idé til oppstart i oktober 2021 tok det 10 måneder.
– Hvilke erfaringer har dere fått gjennom prosjektet med å starte Catering Hub?
– Vi hadde allerede en ganske godt utviklet ide, men det tok tid å få på plass prosjektstruktur og alle de ulike delene av prosjektet; kjøkkenlokale og utstyr, rekruttering, samarbeidspartnere, markedsføring og nettsiden.
– Hvilke utfordringer møtte dere? Var det noen humper i vegen som overrasket dere?
– En utfordring vi stadig møter i søknadsprosess er at midler for inneværende år ikke utlyses før februar og innvilges i april. Det vi si at vi ikke får bruke hele prosjektåret, sier Anita og Miranda. Ellers så de at rekruttering av deltakere ble en utfordring, så de valgte å kjøre en betalt annonseringskampanje på Facebook – med gode resultat.
– Hva har vært det viktigste dere har gjort for å få det til?
– Suksessfaktorer har vært profesjonell markedsføring og rekruttering, gode samarbeidspartnere med felles verdier og mål, et godt team med viktig og relevant kompetanse, samt motiverte gründere.
– Blir det nye, lignende prosjekter i framtida?
– Prosjektarbeid gir oss en gylden mulighet til å teste konsept og løsninger som bidrar til å gi bedre tjenester til våre innbyggere. Vi er avhengig av nyskaping, innovasjon og sosial bærekraft for å møte utfordringer i fremtiden. Verden er i stadig endring og vi må være godt rustet med endringskompetanse i offentlige apparater: prosjektutvikling bidrar til dette.
Fakta om Catering Hub:
- De ni gründer-teamene tilbys et full-utstyrt kjøkken til disposisjon hver sin dag. De lager mat som selges på nett, og hentes som take away.
- Gründerne er innvandrere og flyktninger som ønsker å starte matvirksomhet.
- I løpet av programmet får gründere opplæring og veiledning i mathåndtering, entreprenørskap, regler og retningslinjer, bedriftsøkonomi, markedsføring og kundebehandling.
- https://www.cateringhub.no/
Fakta om prosjektet:
- Et pilotprosjekt i regi av Flyktningtjenesten i Molde kommune
- Idéutvikling i samarbeid med Hoppid og Møre og Romsdal fylkeskommune
- Finansiert ved hjelp av midler fra IMDI (Integrerings- og magfoldsdirektoratet)
- Andre samarbeidspartnere er Protomore, Stiftelsen Join Us, og Entreprenerdy.
- Prosjektet har hatt to 40 % prosjektstillinger, ei 20 %-stilling på økonomi, samt en praktikant fra Jobbsjansen som bidro med kommunikasjon
(Molde Kommune intranett, skrevet av Renate Bævre Gilde)